*/?>

  Nyt vavan ostajalle ilmainen Naru! Valitse vapa ja Naru. Alennus näkyy kassalla. Arvo 65-75 €.  

Tenkara-vavat

Tenkara-vavat

Tenkara pakattuna

Tenkaravapa

Tenkara on japanilainen vuoristopurojen vapakalastusmenetelmä. Ensimmäiset kirjoitetut kuvaukset tenkarasta löytyvät 1600-luvulta.  Kyseessä on  perho-ongintamenetelmä, joka perustuu kalapaikan häiriöttömään lähestymiseen. Heitot ovat lyhyitä ja perhon uittaminen ja tarjoilu ovat oleellinen osa tenkarointia..

Kelaa ei tenkarassa käytetä. Siimana käytetään noin vavan mittaista siimaa. TenkaraBumin Chris Steward suosittelee Soft Hackle vavoille RIO:n valikoimasta Powerflex kärkisiimaa, mutta mikä tahansa vastaava siima käy. Siimaan liitetään 0,12 - 0,14 peruke. Perhoina käytetää yksinkertaista japanilaistyyppistä perhoa (kebari) tai länsimaisia perhoja.

Soft Hackle on teleskooppivapa ja kasattuna vain puolisen metriä pitkä. Vavassa on reilun kokoinen korkkikahva. Aihio on somistettu perinteisellä bambu-tekstuurilla. Vapapussissa on kiinteä siimateline. SH 106 malli on toiminnoltaan hieman nopeampi kuin SH 116. Vavan mukana tulee varalle kaksi ylimmäistä osaa.

Soft Hackle on mainio kaveri kalareissulle. Se kulkee vaikkapa kakkosvapana kainalossa, ja sillä voi bongata melkeinpä mitä vain antejaan Ahti sitten suokin.

Temple Fork Outfitters vavoilla ja aihioilla on ensimmäiselle omistajalle elinikäinen ja kaiken kattava TFO-lisäturva.

MALLI LUOKKA PITUUS PAINO OSIA HINTA SAATAVUUS INFO
TF SH CUT 86 n/a 8'6" 8 240 € Heti
Teleskooppi. Pituus pakattuna 50 cm..
TF SH 106 n/a 10'6" 77g 8 268 € Heti
Teleskooppi. Pituus pakattuna 52 cm..
TF SH 116 n/a 11'6" 82g 8 268 € Heti
Teleskooppi. Pituus pakattuna 50 cm.