*/?>

      * * *  Ilmainen toimitus * * *      

Teltan ominaisuudet

Teltan ominaisuudet

Teltan ominaisuudet

Parhaan kenttäkelpoisuuden avaimet

Kanvaasin rakennekuva

CampStation teltta on suunniteltu Suomessa vastaamaan pohjoismaisia laatuvaatimuksia. Teltat valmistetaan Pakistanissa parhaalla ammattitaidolla laadukkaimmasta ja arvokkaimmasta Army Duck laadun puuvillakankaasta. Materiaali on tasavahvaa lankapunosta. Kankaan kumpikin puoli on samanlainen, mistä sen erottaa halvoista laaduista ja sekoitteista. Putket ovat kevyttä ja vahvaa anodisoitua T6 alumiinia.

Teltta on vesi- ja homesuojattu. Kangas ei vuoda, vaikka sitä koskettaa. Kudokset reagoivat kosteuteen estäen veden läpäisyn.  Saumateippauksia tai suojamuoveja CS-teltassa ei tarvita. Materiaalit ja komponentit ovat heavy duty vetoketjuja myöten erittäin laadukkaita ja kestäviä.

Teltta on aina hengittävä eikä hiostu sisältä. Auringon paisteessa se ei kuumene kuten keinokuituinen teltta. Kolealla ja pakkassäällä voi käyttää lämmittimiä. CS-teltan lämmittäminen vaatii yllättävän vähän energiaa.

"Ilmavuudeltaan suuressa teltassa ei kosteusongelmia samalla tavalla synny ja puuvilla hengittää tiivistä keinokuitua paremmin." (Kippari lehti)

Teltta kantolaukussa
Teltan voi sisustaa asumiseen ja työskentelyyn: vuoteet, pöydät, tuolit, matot, lämmittimet, keittovälineet, valaisimet ym. Tavarat saa pois jaloista siististi sänkyjen alle. Katossa on lenkit ripustamista varten.

Teltan vesitiiviisti integroitu PVC-laminoitu, likaa hylkivä ja vahva lattia estää kosteuden tunkeutumisen telttaan. Lattia pitää ötökät ja kasvuston ulkona. Teltta voi olla samalla paikalla pitkään, eikä maapohjan kuivumisesta, kulumisesta tai märkyydestä ole pelkoa.

"Pohja on tuhtia ja tiivistä muovikangasta, jonka läpi eivät kivet ja risut pistele" (Kippari lehti)

Maakiilat
Pystyttäminen on helppoa ja nopeaa jopa yksin ja tapahtuu täysin ulkopuolelta käsin, eli telttaan ei tarvitse ryömiä. Pakkaamisen helpottamiseksi telttakassi on ylisuuri. Putkille on oma pussi. Kummassakin on pehmustettu kantohihna. Maakiilat on valmistettu lujasta ABS-muovista. Pro mallissa on yhtä monta ABS-maakiilaa ja premium laadun, kovan maaperän teräsmaakiilaa.

"Campstation on testin helpoin kasattava ja rakenteeltaan yllättävän tukeva tuulessakin." (ERÄ-lehti)

Teltan koko on 3,6 m x 2,7 m. Etukatos on 1,8 metriä (Pro-malli). Teltassa on seisomakorkeus kauttaaltaan. Pinta-ala
TV antenni on n. 10 neliömetriä. Kaikki aukot; ovet, ikkuna, piipun aukko ja läpivientiluukku ovat sääsuojattuja. Suljettavassa ikkunassa on hyönteisverkko, joten sen kautta voi tuulettaa. Kehikko on anodisoitua T6 laadun alumiinia. Yhteen kuuluvat putket on kokoamisen helpottamiseksi kytketty kumilangoilla toisiinsa. 

Putkissa ei ole irrallisia osia tai ruuveja. Kehikko on ulkopuolinen, mistä syystä ei synny vuotoja läpivienneistä eikä hankautumia. Telttakehikkoon voi kiinnittää TV- ja muita signaalin välityslaitteita (ks. kuvan TV-antenni).

Teltan mittoja

Leveys

360 cm

Syvyys

270 cm

Harjakorkeus

245 cm

CS teltta + putket

18 kg + 8 kg

CS PRO + putket

22 kg + 14 kg

Piipunaukon halkaisija (aukkoa voi suurentaa leikkaamalla)

12 cm

Piipunaukon alareuna lattiasta

95 cm

Kankaan vahvuus

340 g/m2

Lattian vahvuus

470 g/m2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tulen ja lämmittimien käyttö

Materiaali ei ole liekkisuojattu, koska raskas käsittely huonontaa teltan ominaisuuksia oleellisesti, eikä silti poista vaaraa. Palamatonta telttakangasta ei ole. Ns. palosuojaus pyrkii estämään, ettei kangas pala liekillä, kun liekki on irti materiaalista. Käsittelyn voi kyllä tehdä itse. Parasta turvallisuutta on kuitenkin varautua ennalta. Noudata ensisijaisesti laitteen ohjeita käytöstä ja etäisyyksistä! Kamiinan käytössä huolehdi kipinöiden jälkipoltosta esim. yläosastaan rei'itetyssä piipussa ja laittamalla tiheästä metalliverkosta kipinät pysäyttävä huppu piipun nokkaan. Kipinöiviä ja huonosti palavia puita ei kannata polttaa. Tuuliolosuhteet pitää huomioida. Varmista myös, ettei laitteen alusta ja teltan lattia kuumene. Huolehdi, etteivät vaatteet ja varusteet altistu kuumuudelle, tulelle ja kipinöille - keinokuidut syttyvät herkimmin. Jos kamiinan piippu liiallisen vedon tms. takia hehkuu punaisena, pitää piipunaukko varmistaa tulen kestävällä eristeellä tai esim. sammutus- tai hitsauskankaalla. Teltan lattiatasossa olevaa aukkoa voi käyttää korvausilman tuomisessa. Käytä palovaroittimia! Sammutusvälineistö on oltava käsillä. Sammutuspeitteet ovat hyviä tulen tai kuumuuden lähteen eristämisessä ennaltaehkäisevästi. Varotoimet huomioiden voit turvallisesti laittaa ruokaa, polttaa kynttilöitä ja lamppuja sekä käyttää lämmittimiä teltassa.